Az ápolás komfortja

Az ápolási feladatok, különösen, ha egy tartósan ágyhoz kötött beteg körüli gondoskodásról van szó, rengeteg fizikai energiát is igényelnek. Ezért fontos, hogy rendezzük el praktikusan a szűken vett környezetünket, így elkerülhető az, hogy megerőltesse magát vagy meghúzza izmait, miközben ellátja ápoltját. Energiáit pedig a hatékony ápolásra fordíthatja. 

Néhány gondolat arról, miként biztosítsa az ápolás komfortját önmaga és ápoltja számára:

  • - Amennyiben ápoltja részlegesen önálló, biztosítsa számára annak lehetőségét, hogy egyszerűen megközelíthesse a mellékhelyiséget, és tegyen egy komódot  a szükséges eszközökkel közel az ágyához. Ha a gondozott személy fekvőbeteg, fekhelye legyen szintén könnyen megközelíthető. Attól függően, hogy gondozottja nadrágpelenkát vagy ágytálat használ, esetleg katéterezett, biztosítsa, hogy minden szükséges eszköz a közelében legyen.
  • - Használja a SENI CARE ápoló termékeit, melyek védik a bőrt a kiszáradástól és az irritációtól, használatukkal megelőzhető a felfekvések kialakulása. Mi több, a megfelelő és gondos bőrápolás segít abban, hogy ápoltja komfortosan, frissen és összességében jobban érzezze magát.
  • - Tartósan ágyhoz kötött ápoltak mindennapos mosdatásához használja a víz nélkül alkalmazható SENI CARE mosdatókrémet, fürdetőhabot és habsampont. Ezek alkalmazása öblítést nem igényel, így könnyedén megoldható az ágyban fekvő betegek testlemosása és hajmosása.
  • - A SENI CARE nedves törlőkendő gyors megoldást jelent a vizelettel, széklettel szennyezett bőrfelület tisztítására minden pelenkázáskor. Gyengéd a bőrhöz, használata megkönnyíti a bőrápoló termékek felvitelét, és használat után eldobható.
  • - Etetés közben érdemes egyszerhasználatos etetőelőkét használni, ami védi a ruházatot.
  • - Kövesse a biztonságos mozgatás szabályait, amikor ápoltját mozgatja. 
  • - Szerezzen be antidecubitus matracot, akkor, ha ápoltja tartósan ágyhoz kötött, ez segít megelőzni a felfekvések kialakulását.
  • - Használjon puha ágyneműt és adjon ápoltjára olyan ruházatot, amely természetes anyagból készült.