Super Seni

Figyelem: A nadrágpelenkákat felhelyezés előtt aktiválni kell. Itt megtudhatja hogyan.

A nadrágpelenka felhelyezése álló helyzetben – önállóan vagy ápolói segítséggel

super_seni_stojka.jpg

Helyezze a már aktivált nadrágpelenkát a lábak közé úgy, hogy a terméket csónak alakúra.

Megjegyzés az ápoló számára: Rögzítheti a betétet előlről vagy hátulról - válassza azt a megoldást, amely kényelmesebb az adott szituációban és nem erőlteti meg az Ön hátát.

Igazítsa meg az anatómiai betétet előlről és hátulról is, győződjön meg arról, hogy kellően szorosan illeszkedik a testre.

Megjegyzés az ápoló számára: Bizonyosodjon meg róla, hogy a nedvesség indikátor párhuzamos a gerinc vonalával. A gondozott személy segíthet a pelenka felhelyezésében úgy, hogy azt elől, a hasi részen megtartja.

Az elasztikus tépőzáras ragasztószalag segítségével rögzítse a pelenkát; kezdje az alsó ragasztószalagokkal, rögzítse enyhén fölfelé. Miután az alsó ragasztószalagot rögzítette, rögzítse a felsőket is, a pelenkát a beteg csípőjére igazítva. A nadrágpelenka felhelyezését követően győződjön meg arról, hogy megfelelően illeszkedik a testre, a védőgátak nem állnak befelé és a pelenka nem dörzsöli ki a testet. Tekerje össze a használt pelenkát és helyezze a szemetesbe. Ne dobja a vécébe.

A pelenka felhelyezése fekvő személyre

super_seni_lezy.jpg

Álljon az ágy végébe és az egyik lábat térdben hajlítsa be.

Figyelem: ha Ön a beteg jobb oldalánál áll, akkor a bal lábat, ha a beteg bal oldalán áll, akkor a jobb lábat hajlítsa be.

Fordítsa a beteget az oldalára és a higiéniai ellátást követően az aktivált pelenkát helyezze a beteg alá.

Figyelem: Ne felejtse el kihajtani a pelenka szárnyait – így ki tudja majd húzni a beteg alól miután a hátára fektette. Bizonyosodjon meg róla, hogy a nedvesség indikátor párhuzamos a gerinc vonalával.

Fordítsa a beteget a hátára, nyújtsa ki a lábait és húzza ki a pelenka behajtott szárnyát. Húzza ki a pelenka elülső részét és igazítsa az ágyékrészhez. Az elasztikus tépőzáras ragasztószalag segítségével rögzítse a pelenkát, kezdje az alsó ragasztószalagokkal, rögzítse enyhén fölfelé. Miután az alsó ragasztószalagot rögzítette, rögzítse a felsőket is, a pelenkát a beteg csípőjére igazítva. A nadrágpelenka felhelyezését követően győződjön meg arról, hogy megfelelően illeszkedik a testre, a védőgátak nem állnak befelé és a pelenka nem dörzsöli ki a testet. Tekerje össze a használt pelenkát és helyezze a szemetesbe. Ne dobja a vécébe.