A Seni-vel gazdaságosan

Mit jelent a nedvszívó kapacitás ötvözése?

A nedvszívó kapacitás ötvözésén a megfelelő termék kiválasztását értjük, amely öszhangban van az aktuális szükséglettel és kiegészítő védelmet is nyújt, melynek segítségével elkerülhető az, hogy az ágyneműt mosni kelljen.

Honnan származik az ötlet?

Az emberek egy belső biológiai óra szerint élnek. Még akkor is, ha olyan embereket vizsgálunk, akiknek életmódja rendszertelen, megfigyelhető bizonyos napi „rend”, amely magába foglalja a fiziológiai szükségleteit.A vizelet termelődése folyamatos, de abban az esetben, ha folyadékbevitel történik a nap folyamán, növekszik. Ezzel szemben éjjel a szervezet pihen és a vizelet termelődése csökken. Mivel a vizelet termelődése a napszakok folyamán változó, Ön kihasználhatja ezt a tényt, amikor nedvszívó terméket választ.

Megvizsgálva a betegeket és elemezve bizonyos tényeket, amelyeknél figyelembe vesszük, hogy milyen gyakorisággal fordulnak elő, minden beteg esetében felállítható egy jellemző minta. Ez még szemléletesebb, ha a beteg életét napi rutin szerint éli.

A megfigyelések feljegyezhetőek a vizelet naplóban, amely megmutatja, hogy a betegnek mikor van szüksége nagyobb nedvszívó képességgel rendelkező termékre. A napló segítségével kidolgozható, hogyan ötvözze a nedvszívó kapacitásokat, ez egy egyszerű feladat, de segít csökkenteni a kiadásaikat és az ágynemű mosási költséget is.

A nedvszívó kapacitás ötvözése a gyakorlatban

Egyedileg kell kidolgozni a rendszert a különböző termékek nedvszívó kapacitását kombinálva. Az alábbi példák hasznosak lehetnek az indulásnál:

  1. Éjjel, a pelenkacserék között eltelt idő viszonylag hosszú – amennyiben a termék normál nedvszívó kapacitása nem elegendő, próbáljon ki más, nagyobb nedvszívó kapacitással rendelkező terméket
  2. Azoknak a betegek, akik gyakorolják a hólyagtornát, nincs szükségük nagy nedvszívó kapacitású termékre – védelemre van szükségük, arra az esetre, ha nem érnek időben a WC-re, így az anatómiai betétek vagy urológiai betétek nedvszívó kapacitása elegendő számukra.(az inkontinencia fokától függően)
  3. Ha a beteg kisebb mennyiségű vizeletet ürít éjjel, akkor a nagy nedvszívó képességű termékek helyett érdemes higiéniai betéteket használni, ezek védeik az ágyat a benedvesedés ellen és csökkentik az ágynemű mosási költségét.

Megéri az erőfeszítést ötvözni a termékek nedvszívó kapacitását, mert megelőzi a szivárgást így a kiadások, akár 20%al csökkenthetőek.